ONLINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τοποθεσία
Καιρός
ASSEMBLY HOTEL
17ο χλμ ΕΟ Θες/νίκης-Εδέσσης
57003 ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
info@assemblyhotel.gr
MH.T.E 09.33.K.01.2A.04222.0.0

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα της Βορείου Ελλάδος, διαθέτει ένα σπάνιο κράμα αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού που συνέτεινε στη διαμόρφωση της συναρπαστικής ιστορίας της. Στα δυτικά βρίσκεται η Βιομηχανική Ζώνη, στα ανατολικά η κατοικημένη περιοχή και στις βορεινές ορεινές περιοχές η γραφική παλιά Πόλη δείγμα Ανατολίτικης αρχιτεκτονικής με τα στενά φιδωτά δρομάκια και την εκπληκτική θέα. Το κέντρο κοντά στην παραλιακή ζώνη κυριαρχείται από την Πλατεία Αριστοτέλους, μια μεγάλη πλατεία που βλέπει στη θάλασσα. Η πόλη έχει μεγάλες λεωφόρους, πάρκα και πλατείες, δενδροφυτευμένους εμπορικούς δρόμους με κομψές βιτρίνες, αμέτρητα νεοκλασσικά κτίρια και σύγχρονες κατοικίες, καθώς και παλιές γειτονιές με πλακόστρωτα καλντερίμια. Τα καταστήματα στους εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή, Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας, Ερμού, Μητροπόλεως, Εγνατίας και Μ. Ιωσήφ) διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία από κοσμήματα, γούνες, δημιουργίες λαϊκής τέχνης, ρουχισμό και άλλα πολλά. Το «χθες» συναντάει το «σήμερα» στις παλιές ταβέρνες, τις ουζερί και τα εστιατόρια που βρίσκονται δίπλα στα πολυτελή ξενοδοχεία και μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα, τους κινηματογράφους, τα θέατρα και τα συμπαθητικά υπαίθρια «καφέ». Η ξενάγηση αρχίζει με μια επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο και συνεχίζεται με το γύρο της πόλης, με ιδιαίτερη έμφαση στο παρελθόν και το παρόν της. Εάν προγραμματίζετε μακρά διαμονή στη Θεσσαλονίκη, θα έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε στις γειτονικές περιοχές και να αποκτήσετε μια μοναδική εμπειρία απολαμβάνοντας μαγευτικά τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου ο επισκέπτης της Θεσσαλονίκης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνια ευρήματα και μνημεία, όχι μόνον της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς που βρίσκονται στα μουσεία της. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο (www.amth.gr) παρουσιάζεται συνολικά ο πολιτισμός της Μακεδονίας από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, ενώ στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (www.mbp.gr) φυλάσσονται εξαιρετικής ιστορικής και θρησκευτικής αξίας εκθέματα, κληρονομιά των βυζαντινών προγόνων μας. Στη μόνιμη συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (www.mmca.org.gr) εκτίθενται σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενώ στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (www.greekstatemuseum.com), ένα από τα σημαντικότερα του είδους του, ανήκει η περίφημη συλλογή «Κωστάκη» με έργα καλλιτεχνών της ρώσικης πρωτοπορίας. Πυρήνας της συλλογής του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών (www.tf.auth.gr/teloglion) είναι η δωρεά Τέλλογλου, που περιλαμβάνει έργα τέχνης από διάφορους πολιτισμούς καθώς και έργα σημαντικών Ελλήνων και Ευρωπαίων καλλιτεχνών του 19ου και 20ού αιώνα. Αξίζει ακόμα να επισκεφθεί κανείς το Εβραϊκό Μουσείο (www.jmth.gr), το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (www.imma.edu.gr), το Λαογραφικό Μουσείο (www.lemmth.gr), το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης με πλούσιο ιστορικό αρχείο της πόλης, το Μουσείο Κινηματογράφου (www.cinemuseum.gr) που περιλαμβάνει σπάνιο υλικό ταινιών και επικαίρων, το Μουσείο Φωτογραφίας (www.thmphoto.gr), το Πολεμικό Μουσείο στο οποίο παρουσιάζονται σημαντικά πολεμικά εκθέματα από τους Βαλκανικούς αλλά και τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, το Ολυμπιακό Μουσείο (www.olympicmuseum-thessaloniki.org) και το Μουσείο Ύδρευσης το οποίο στεγάζεται σε παλιό αντλιοστάσιο της Εταιρίας Ύδρευσης Θεσσαλονίκης. Τέλος οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας/ Noesis (www.tmth.edu.gr) περιλαμβάνουν Πλανητάριο, Προσομοιωτή και Κοσμοθέατρο.

ΜΝΗΜΕΙΑ

Τα πολυάριθμα μνημεία της Θεσσαλονίκης στο ιστορικό κέντρο της, αναδεικνύουν την πλούσια πορεία της διαχρονικά. Ξεκινώντας από την ρωμαϊκή αγορά στην καρδιά της πόλης και συνεχίζοντας στην Αψίδα του Γαλερίου, γνωστότερη ως «Καμάρα», κανείς καταλήγει στα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα της πλατείας Ιπποδρομίου τα οποία συνθέτουν ένα επιβλητικό κτιριακό σύνολο, το λεγόμενο Γαλεριανό Συγκρότημα. Με τη σημερινή τους μορφή τα Κάστρα της Θεσσαλονίκης είναι κυρίως έργα Βυζαντινών αυτοκρατόρων και η θέα της πόλης αλλά και όλου του Θερμαϊκού κόλπου από την περιοχή της Άνω Πόλης στην οποία δεσπόζουν, είναι μαγική. Αέναο σύμβολο της Θεσσαλονίκης, ο Λευκός Πύργος στέκεται αγέρωχος και επιβλητικός, αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Στο εσωτερικό του λειτουργεί Μουσείο με ενδιαφέροντα εκθέματα. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι βυζαντινές εκκλησίες της Θεσσαλονίκης πολύτιμη θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά. Κάποιες από αυτές έχουν συμπεριληφθεί στη συνθήκη της UNESCO και προστατεύονται ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα «Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά Μνημεία της Θεσσαλονίκης», όπως είναι γνωστά, περιλαμβάνουν το Ναό του Αγίου Γεωργίου ή Ροτόντα, το ναό της Αχειροποίητου, το Ναό του Αγίου Δημητρίου, τη Μονή Λατόμου, το Ναό της Αγίας Σοφίας, το Ναό της Παναγίας Χαλκέων, το Ναό των Αγίων Αποστόλων, το Ναό του Αγίου Νικόλαου Ορφανού και το Ναό του Αγίου Παντελεήμονα. Συνεχίζοντας την ιστορική διαδρομή κανείς μπορεί να επισκεφθεί τα μουσουλμανικά μνημεία της πόλης : Χαμζά Μπέη Τζαμί, Αλατζά Ιμαρέτ Τζαμί, Γενή Τζαμί, Μπεζεστένι (σκεπαστή αγορά), Γιαχουντί χαμάμ, Σιντριβάνι. Τέλος στη Θεσσαλονίκη μπορεί κανείς να βρει χαρακτηριστικά δείγματα νεοκλασικών κτιρίων των τελών του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Το Διοικητήριο, η Φιλοσοφική Σχολή, το παλιό Τελωνείο, η Βίλλα Αλλατίνη, το Παπάφειο Ορφανοτροφείο, το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, η Κάζα Μπιάνκα, η Οικία Μήττα, η Οικία Μεχμέτ Καπαντζή, το Ε’ Γυμνάσιο Αρρένων είναι μόνο μερικά από αυτά τα θαυμάσια αρχιτεκτονήματα τα οποία μπορεί κανείς να ανακαλύψει ανάμεσα στα σύγχρονα κτίρια της πόλης.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κατασκευάστηκε σε ένα παραθαλάσσιο χώρο, που παραχωρήθηκε από το ελληνικό Δημόσιο στην περιοχή του Ποσειδωνίου Αθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Εγκαινιάστηκε στις αρχές του 2000 και ξεκίνησε τις τακτικές του εκδηλώσεις το Μάιο του ίδιου έτους. Η δημιουργία του Μεγάρου Μουσικής ήλθε να δώσει λύση στην ανάγκη που είχε η Θεσσαλονίκη για ένα χώρο ο οποίος να είναι σε θέση να στεγάσει όχι μόνο καλλιτεχνικές, αλλά και ποικίλες άλλες δραστηριότητες. Το κτίριο, η εξωτερική εμφάνιση του οποίου βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία της Θεσσαλονίκης, συνδυάζοντας στοιχεία τόσο από το λαμπρό βυζαντινό παρελθόν όσο και από το μετέπειτα κοσμοπολίτικο ρόλο της, από τη μία πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία όλων αυτών των ποικίλων εκδηλώσεων, και από την άλλη αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη.
www.tch.gr

WATERLAND

Στη θεσαλονικη είναι επισης η WATERLAND το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο της Ευρώπης (150,000 τετραγωνικά μέτρα). Μπορείτε να απολαύσετε τη θέα διασχίζοντας το Νωθρό Ποτάμι (Lazy River). Απολαύστε τις νεροτσουλήθρες και αφεθείτε στη ροή των κυμάτων. Σας συμβουλεύουμε να πάρετε μέρος στα παιχνίδια. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τον ήλιο σε μια αναπαυτική «σαιζ λονγκ» και να παραδοθείτε σταδιακά στη διάθεση για καλοκαιρινές περιπέτειες.

Δείτε τις Εγκαταστάσεις μας
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ